Sommerferien

Når poden spør hvor familien skal reise på sommerferie i år, så har de færreste lyst til å fortelle at økonomien er såpass trang at man skal være hjemme hele ferien. Nordmenn er et reiseglad folkeslag, og svært mange av oss unner seg en utenlandsferie én eller flere ganger i løpet av ett år. Men når økonomien ikke strekker til, finnes det da noen gode løsninger for å komme seg på et fly til varmere strøk?

Et lån uten sikkerhet er løsningen

Mange er ikke klar over mulighetene som finnes for å låne penger til å reise bort, og tror kanskje at det å få et slikt lån er veldig komplisert. Faktisk er det langt enklere enn hva man tror. Gjennom et lån uten sikkerhet kan man låne penger til akkurat hva man vil, enten det er ferie det er snakk om, eller oppussing til hjemmet.

Det beste av alt er altså at du slipper å stille med sikkerhet for lånet. For deg som ikke vet hva dette betyr, så er det altså snakk om at man ikke trenger egenkapital eller lignende for å låne. Detter er naturligvis gode nyheter for deg som trenger kjappe penger til en ferie. Så lenge du har fast jobb/inntekt, så er sjansene gode for at nettopp du og din familie kan låne penger til en velfortjent ferie.

Ta ferien tidlig – betal tilbake senere

Hvis man er nødt til å søke om lån til ferie, så er det mest sannsynlig fordi økonomien ikke strekker til. Da er det lurt å være nøktern, og legge en god plan for nedbetalingen av lånet. For eksempel så kan man reise utenfor selve fellesferien. I mai og tidlig i juni er det ofte langt billigere å reise enn i juli, og temperaturene er (nesten) like gode som i de varmeste sommermånedene.

Og da kan man fint ta opp et forbrukslån i april for å betale reisen, mens man eksempelvis betaler tilbake lånet når feriepengene kommer i juni eller juli. Da blir ikke kostnadene veldig store, ettersom rentene bare blir belastet i noen få måneder. Eller så kan man naturligvis velge å betale ned lånet over lengre tid – det behøver ikke bli «svindyrt» av den grunn.

Alternativ som kredittkort

Når man tar opp et forbrukslån, så påløper det gjerne en del gebyrer. Blant annet må man vanligvis betale et etableringsgebyr under opptaket av et lån, samtidig som det hver måned tilløper et termingebyr. Derfor kan et kredittkort være et godt alternativ hvis man planlegger å betale ferien når feriepengene kommer.

Et kredittkort har vanligvis inntil 50 dager med rentefri betalingsfrihet, så her kan man i praksis utsette betalingen med nesten to måneder uten at man betaler en krone ekstra for det. Dog er renten på disse kortene langt høyere enn et gjennomsnittlig forbrukslån, så her blir man nødt til å gjøre en vurdering på når man får tilbakebetalt de lånte pengene. Valget du gjør er ganske viktig, ettersom renteforskjellene kan utgjøre ganske mange hundrelapper over lengre tid.